Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ παρουσίασε στο Ζάππειο το νέο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο της BYD.

Με μήκος αμαξώματος 8,7μ. και μέγιστη αυτονομία 200 χλμ., μπορεί να συμβάλλει στις αθόρυβες και με μηδενικές εκπομπές ρύπων μετακινήσεις…

… των έως και 58 επιβατών που μπορεί να μεταφέρει στο εσωτερικό του εκ των οποίων, οι 22 είναι καθήμενοι.

Για τη πλήρη φόρτιση των μπαταριών του απαιτούνται μόλις 2 ώρες.

 «Ήρθε» το 1ο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο BYD

2.913 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2019)

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο της BYD, με μήκος 8,7μ. που είναι σε θέση να μεταφέρει αθόρυβα και χωρίς ρύπους έως και 58 επιβάτες.

Με αμάξωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών απόδοσης 2x 90kW (περίπου 250 ίπποι), μέγιστη ροπή 350 Nm, το νέο αστικό λεωφορείο της BYD, είναι σε θέση να μεταφέρει έως και 58 επιβάτες (22 καθήμενοι) εντός της πόλης αθόρυβα και χωρίς εκπομπές ρύπων.
Για τη φόρτιση των μπαταριών του απαιτούνται μόλις δύο ώρες ενώ η μέγιστη αυτονομία του ανέρχεται στα 200 χλμ.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η εταιρεία, μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών του στο αμαξοστάσιο, το νέο ηλεκτροκίνητο αστικό λεωφορείο της BYD είναι σε θέση να εκτελέσει τα δρομολόγια ολόκληρης της βάρδιας, απαλλάσσοντας τον συγκοινωνιακό φορέα από την εγκατάσταση επιπρόσθετων φορτιστών στις αφετηρίες ή άλλα σημεία για την επαναφόρτιση των μπαταριών, μια υποδομή που αυξάνει –εύλογα- το κόστος λειτουργίας του στόλου.
Παράλληλα, κατά την επιβράδυνση του οχήματος, μέρος της κινητικής του ενέργειας μετατρέπεται σε ηλεκτρική που αποθηκεύεται στην μπαταρίες, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία του.
Η είσοδος και έξοδος των επιβατών γίνεται μέσω δύο θυρών ενώ, το όχημα εφοδιάζεται με σύστημα επιγονάτισης, ράμπα αμαξιδίων και θέσεις για ΑμεΑ. Παράλληλα, η πολύ καλή χωροταξική διαρρύθμιση του εσωτερικού, διευκολύνει την ροή των επιβατών, μειώνοντας το χρόνο επιβίβασης / αποβίβασης στις στάσεις.
Παράλληλα, η αποδοτική μονάδα κλιματισμού, εξασφαλίσει την σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος, ανεξαρτήτων των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν ενώ τέλος, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες προσφέρουν απρόσκοπτη θέαση σε όλους τους επιβαίνοντες.
Τέλος, σε ότι αφορά στον οδηγό, το νέο ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο της BYD (Build Your Dream) προσφέρει μεταξύ άλλων πανοραμικό και διευρυμένο παρμπρίζ, αυξάνοντας το περιμετρικό οπτικό του πεδίο καθώς και κάμερα οπισθοπορείας. Παράλληλα, ο έλεγχος της εισόδου / εξόδου των επιβατών είναι εύκολος, είτε μέσω του κεντρικού καθρέπτη, είτε μέσω δύο εσωτερικών καμερών που απεικονίζουν σε σχετική οθόνη την κίνηση των επιβατών στις δύο πόρτες.